Pionjärstudie av angiogeneshämning publicerad

Den första positiva fas III-studien som utvärderat tillägg av en så kallad angiogeneshämmare till befintlig kemoterapi vid metastaserande kolorektal cancer publicerades i dagens utgåva av New England Journal of Medicine.

3 jun 2004, kl 18:48
0

Annons

Studien visade att tillägg av bevacizumab, en monoklonal antikropp mot vaskulär endoteltillväxtfaktor (VEGF), till så kallad IFL-kemoterapi ger statistiskt signifikanta och kliniskt meningsfulla förbättringar hos patienter med metastaserande kolorektal cancer.

I studien fick 402 behandlingsnaiva patienter med metastaserande kolorektalcancer IFL plus bevacizumab, medan 411 fick IFL och placebo. Medelöverlevnaden i den första gruppen var 20,3 månader, jämfört med 15,6 månader i gruppen som fick IFL och placebo.

Studieresultaten presenterades vid ASCO-konferensen i fjol och har legat till grund för godkännandet av bevacizumab i USA på den aktuella indikationen i februari i år.

Preparatet marknadsförs i USA med produktnamnet Avastin av Roche/Genentech.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng