GD på Läkemedelsverket får inte förlängt

Det blir inte någon förlängning för Christina Åkerman som generaldirektör på Läkemedelsverket.

3 mar 2014, kl 15:27
0

Christina Åkerman slutar i höst.

På Socialdepartementet ska Birgitta Carlsson, personalchef påbörja rekryteringsprocessen för att till hösten ha en ny generaldirektör på Läkemedelsverket.

Den 31 augusti går Christina Åkermans förordnande ut och Socialdepartementet har beslutat att inte förlänga det med tre år vilket enligt Birgitta Carlsson är relativt ovanligt.
– Jag skulle säga att det är oftare som man förlänger. Men det är inte heller ovanligt att man inte gör det.
Vad som är skälet bakom vill Birgitta Carlsson inte uttala sig om. 
– Men som jag förstår det har det skett en hel del förändringar på myndigheten under den nuvarande generaldirektörens tid och nu går man in i en mer förvaltande process och då beslutar man om ny generaldirektör, säger Birgitta Carlsson.

Tomas Ekvall, HR-chef på Läkemedelsverket säger sig inte heller känna till anledningen till den uteblivna förlängningen.
– Jag har bara arbetat här ett år. Visst kan det vara så att den kritik som Christina Åkerman fått har påverkat Socialdepartementets beslut. Att hon fått kritik är inte så konstigt, när man som hon haft ett förändringsuppdrag, säger Thomas Ekvall.

Att kritiken för ledarstil skulle haft betydelse för beslutet, förnekar Johan Ingerö, presschef för socialminister Göran Hägglund i en kommentar. 
– Vårt skäl är att det nu efter det förändringsarbete som gjorts behövs en generaldirektör som kan arbeta långsiktigt, den nuvarande generaldirektören kunde bara få förlängt med tre år. Det anser vi vara för kort.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng