Frankrike vill ha data om off label användning

Franska läkemedelsverket har bett om off label-information från företaget Roche.

11 nov 2014, kl 10:18
0

Den franska läkemedelsmyndigheten har bett om information från Roche om cancerläkemedlet Avastins effekt vid behandling av ögonsjukdomen våt AMD.
Skälet är att den franska regeringen i somras beslutade tillåta off label-användning av läkemedlet. Avastin är ett betydligt billigare alternativ än Lucentis som har indikation för behandling av våt AMD.

Informationen från Roche ska tillsammans med myndighetens egna undersökningar ligga till grund för om myndigheten tänker följa politikernas önskan.
Roche är motståndare till off label-användningen, som konkurrerar med användningen av Lucentis som marknadsförs av Roche på den amerikanska marknaden, medan Novartis har rättigheterna utanför USA.

Men oavsett företagets inställning kommer man att förse de franska myndigheterna med vad de begär, försäkrar Roche till nyhetsbyrån Reuters.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng