Annons

Första avslagen från förmånsnämnden

Läkemedelsförmånsnämnden, LFN, har beslutat att två produkter, som huvudsakligen används i sluten vård, inte ska subventioneras. Det är nämndens första avslag.

3 feb 2003, kl 13:28
0

Annons

LFN förklarar sitt beslut med att en produkt bara ska subventioneras om det behövs för de indikationer som ingår i godkännandet för produkten. Robinul från Meda och Aunativ från Octopharma används även för vissa andra indikationer, och skrivs då ut för användning i hemmet. Men för de godkända indikationerna används preparaten huvudsakligen i sluten vård, där landstinget står för kostnaden.

Samtidigt som LFN alltså enligt sina direktiv måste ge avslag till ansökningarna påminner de landstingen om deras ansvar att ?tillgodose invånarnas behov av läkemedel även när dessa inte ingår i läkemedelsförmånen?.

Robinul (glykopyrron) används före eller under operation för att minska salivutsöndringen. Aunativ (immunoglobulin mot hepatit B) används vid misstänkt hepatit B-smitta för att undvika infektion.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng