Förpackningar ryms inte i brevlådan

Apotekets tjänst med hemleverans av läkemedel kom till för att öka tillgängligheten. Men cirka 50 procent av läkemedelssortimentet kan inte skickas med brev.

27 okt 2006, kl 17:42
0

Särskilda läkemedel, till exempel narkotikaklassade preparat, och mediciner som är temperaturkänsliga kan av naturliga skäl inte levereras till brevlådan inom ramen för Apotekets nya satsning. Men ofta är det också svårt att skicka mediciner för att förpackningarna inte går in genom brevinkastet eller i postlådan. Kunden måste istället hämta medicinen på ett utlämningsställe.
Apoteket skickar ofta medicinerna i flera brev för att minska problemet med för stora försändelser och varje försändelse ska från och med årsskiftet kosta 20 kronor i porto. Att beställa via apoteksombud är däremot gratis.


Klas-Göran Petersson, ansvarig för Apotekets e-handel mot privatpersoner, anser att den nya tjänsten ändå fyller ett syfte och han tror att förutsättningarna kan förbättras.

– Får vi en tillräckligt stor försäljning kan man tänka sig att vi för en dialog med tillverkarna om förpackningarna, säger han.
Samuel Lagercrantz

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng