Annons

?Apotekets inköpare måste tänka om radikalt?

En förutsättning för att Apotekets e-handelsprojekt skall lyckas med leveranser direkt till kunden, torde vara att transportförpackningarna anpassas till brevinkastens storlek. Annars kommer vi i alla fall få hämta på posten. I tätort spelar det ingen roll om man går till det ena eller det andra stället. Alltså skulle vi kunna få slippa alla stora […]

27 okt 2006, kl 17:37
0

En förutsättning för att Apotekets e-handelsprojekt skall lyckas med leveranser direkt till kunden, torde vara att transportförpackningarna anpassas till brevinkastens storlek.
Annars kommer vi i alla fall få hämta på posten. I tätort spelar det ingen roll om man går till det ena eller det andra stället.

Alltså skulle vi kunna få slippa alla stora dyra halvtomma plastförpackningar. Likaså dessa förhatliga plastade ?medicinbrickor?.

Har någon med diabetesfingrar försökt ta fram ett hundratal tabletter för att fylla veckoransonen? En ganska smärtsam procedur som ökar stressen och sjukdomsbilden.
Det borde finnas ett system där man kan få preparatet utbytt till något med exempelvis annan verkningsgrad om det underlättar för att leverera preparatet med posten.

Helt klart torde vara att Apotekets inköpare måste tänka om radikalt, det vill säga köpa in läkemedel i storsäck och leverera i plastpåse.

Mina egna leveranser kommer dock inte att beröras, då det inte finns en chans att få in ransonen i brevlådeinkastet.

?Yrkespatienten?