Flest biverkningsrapporter kommer från Lund och Halmstad

Bäst i landet på att rapportera biverkningar är medicinkliniken på länssjukhuset i Halmstad. Den flitigaste rapporterade regionala biverkningsenheten finns på Universitetssjukhuset i Lund.

20 okt 2006, kl 15:52
0

Annons

Av de sju lokala biverkningscentra som finns i landet är den regionala biverkningsenheten vid Universitetssjukhuset i Lund bäst på att rapportera in biverkningar.

Medan riksgenomsnittet är cirka 400 rapporter per miljoner invånare och år ligger man i södra sjukvårdsregionen på 550. I den södra sjukvårdsregionen med 1,6 miljoner invånare ingår Skåne, Blekinge, Kronoberg och södra Halland.

Den enskilda klinik i landet som är bäst på biverkningsrapportering är medicinkliniken på länssjukhuset i Halmstad som i fjol stod för 132 rapporter.

Totalt kommer det in drygt
4 000 biverkningsrapporter om året till Läkemedelsverket. Även om underrapporteringen är stor är det en i internationell jämförelse hög siffra.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng