Annons

Fler läkemedel stulna i Italien

Utredningen om stulna och förfalskade läkemedel fortsätter. Inte bara Herceptin, utan även Alimta och Remicade har stulits i Italien.

24 apr 2014, kl 10:52
0

Annons

För en vecka sedan rapporterade den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA att förpackningar av cancerläkemedlet Herceptin, trastuzumab, stulits i Italien. Manipulerade förpackningar av läkemedlet har hittats ibland annat Finland och Storbritannien, innan de nått något sjukhus.

Nu visar det sig att partier av cancerläkemedlet Alimta, pemetrexed, och det antiinflammatoriska medlet Remicade, infliximab, också stulits i Italien. Några manipulerade förpackningar av de två läkemedlen har hittills inte funnits, enligt Läkemedelsverket. 

En polisutredning om stölderna pågår i Italien och EMA har inte kunnat knyta några biverkningsrapporter till de förfalskade läkemedlen. Enligt Läkemedelsverket är samtliga berörda tillverkningssatser av de tre läkemedlen spärrade och det förväntas inte uppstå någon brist.

Samtliga berörda läkemedel ges i injektionsform.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng