Falskt Herceptin upptäckt

Manipulerade förpackningar av cancerläkemedlet Herceptin har hittats i bland annat Finland och Storbritannien.

17 apr 2014, kl 10:45
0

Det är tillverkare och partihandlare i Finland, Tyskland och Storbritannien som upptäckt manipulerade förpackningar av Herceptin (trastuzumab). I Italien har också flera partier av läkemedlet stulits och det är dessa som man antar har manipulerats och sålts vidare.

Det europeiska läkemedelsverket EMA har liksom svenska Läkemedelsverket gått ut med varningar och har skickat information till hälso- och sjukvården om det inträffade. Alla tillverkningssatser som berörs har dragits in och det finns ingenting som tyder på att de manipulerade förpackningarna har nått något sjukhus.

Några av de saker som uppmärksammats vad gäller de manipulerade förpackningarna är vissa innehåller vätska istället för pulver som i äkta Herceptin och att batchnumret och utgångsdatum inte är detsamma på ytterförpackningarna som på flaskorna.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng