Apotekare anmäld för förfalskade recept

En apotekare har anmälts för att ha förfalskat recept på ett narkotikaklassat läkemedel.

5 dec 2013, kl 11:41
0

Annons

Mellan juni och september i år förfalskade en apotekare totalt 13 recept på Palexia, ett smärtstillande läkemedel som är narkotikaklassat. Apoteket upptäckte förfalskningarna vid en ordinarie kontroll av recept på tung narkotika i datasystemet eftersom originalrecepten saknades.

Samtliga recept var utställda till samma person. 12 av recepten hade en gruppförskrivarkod och istället för läkarnamn stod det bara ”NN”. Ett recept hade en förskrivarkod och en arbetsplatskod som tillhörde en läkare, men det visade sig att läkaren inte arbetade då receptet skrevs. Det fanns inte heller några recept utskrivna till patienten i journalsystemet. 

Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Den har även polisanmälts och apotekaren har erkänt förfalskningarna, enligt Ivo-anmälan.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng