Fel kritik mot klamydiatest

Apoteket har fått kritik för att sälja självtester för medicinska ändamål. Det är en missriktad kritik. Det måste vara ett sjukvårdpolitiskt mål – om än inte sjukvårdens – att befolkningen kan bedöma sitt hälsotillstånd utan att belasta sjukvården. Invändningar om svårigheter att tolka och hantera provsvar kan inte tas på allvar, efter alla år av […]

26 sep 2006, kl 19:19
0

Annons

Apoteket har fått kritik för att sälja självtester för medicinska ändamål.

Det är en missriktad kritik. Det måste vara ett sjukvårdpolitiskt mål – om än inte sjukvårdens – att befolkningen kan bedöma sitt hälsotillstånd utan att belasta sjukvården. Invändningar om svårigheter att tolka och hantera provsvar kan inte tas på allvar, efter alla år av graviditetstestande.

Kritiken bör istället skjuta in sig på dåliga test. Företaget har fått expertkritik för kvalitén på sina klamydiatest, men har inte bemött kritiken eller dragit tillbaka testet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng