Färre rån förra året

Förra året blev nio apotek utsatta för rån visar preliminär statistik från Apoteksföreningen. Det är samma nivå som på slutet av monopoltiden. 2010 blev 14 apotek utsatta för rån.– Men det tycks alltså inte ha varit början på ett trendbrott, säger Peter Lilius, som arbetar med säkerhetsfrågor i Sveriges apoteksförening.Däremot ser han en trend som […]

30 jan 2012, kl 12:39
0

Förra året blev nio apotek utsatta för rån visar preliminär statistik från Apoteksföreningen. Det är samma nivå som på slutet av monopoltiden. 2010 blev 14 apotek utsatta för rån.
– Men det tycks alltså inte ha varit början på ett trendbrott, säger Peter Lilius, som arbetar med säkerhetsfrågor i Sveriges apoteksförening.
Däremot ser han en trend som tycks hålla i sig: fler av rånen är riktade mot läkemedel.
– Det såg vi 2010 och förra året handlade åtta av rånen om att komma åt receptbelagda läkemedel. En annan intressant aspekt är att uppklarningsprocenten är hög, i sju av fallen greps rånarna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng