Farmacevtförbundet vill sälja ut Apoteket

Sveriges Farmacevtförbund har tagit ställning i ägarfrågan kring Apoteket. Ingen aktör ska få äga mer än trettio procent av apoteksmarknaden enligt förbundet, som därmed anser att åtminstone delar av Apoteket måste säljas ut vid en omreglering av apoteksmarknaden.

20 nov 2007, kl 10:59
0

Enligt förbundsordförande Cecilia Bernsten har frågan blivit aktuell efter att förbundet hört hur diskussionerna gått under hösten.
? Det pratas nu om att man ska sälja ut runt 300 apotek. När vi hörde det reagerade vi eftersom vi tycker det är för futtigt. Därför tog vi upp frågan med fullmäktige som beslutade att förbundets ståndpunkt är att ingen aktör ska få äga mer än 30 procent av apoteksmarknaden. 

Exakt hur man ska räkna marknadsandelar, om det ska utgå från antal apotek eller omsättning, har förbundet inte diskuterat. De har heller inte tagit ställning för att hela Apoteket ska säljas ut.

Det faktum att socialminister Göran Hägglund tidigare sagt att Apoteket  inte ska säljas ut under den här mandatperioden tror inte Cecilia Bernsten är aktuellt så länge till.
? Nej, jag har ingen känsla av att han håller fast vid det. Staten måste sälja ut en del om de ska omreglera marknaden 2009. Annars kommer det inte bli någon fungerande marknad.   

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng