Astrazeneca behåller MUPS-patent

Astrazenecas patent på beredningsformen MUPS fortsätter att gälla. Det har den europeiska patentorganisationen EPO beslutat.

19 nov 2007, kl 18:56
0

Annons

Patentet för Astrazenecas beredningsform multiple unit pellet tablets, MUPS, har varit ifrågasatt av de fyra generikaföretagen Ratiopharm, Hexal, Teva och Krka. Men nu har den europeiska patenorganisationen EPO beslutat att patentet är giltigt tills det går ut 2015. Beslutet gäller det patent som finns i tjugo europeiska länder, varav Sverige är ett.

Beredningsformen MUPS används för protonpumpshämmarna Nexium och Losec. Astrazeneca förlorade tidigare i år en annan patenstrid om Losec Mups i Stockholms tingsrätt.
– Det patentet var mycket smalare och mindre betydelsefullt. Det är viktigare för oss att vi har kvar det här bredare patenten, säger Staffan Ternby, informationschef på Astrazeneca.

I den patentportfölj som Astrazeneca nu alltså har kvar ingår också

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng