Pfizer satsar i Sverige

Pfizer satsar på många orter i Sverige, men lämnar sprutfabriken i Fyrislund, Uppsala. Framtiden för enheten i uppsalastadsdelen Boländerna är också osäker.

21 maj 2004, kl 12:57
0

Annons

Pfizer offentliggjorde nyligen en övergripande strategi för sina forsknings- och utvecklingsenheter i Sverige.
Bland annat omprövar man Pharmacias tidigare beslut att stänga fabriken i Stockholm, och gör istället ytterligare investeringar i den.

Fabriken i Helsingborg blir också kvar; den kommer även framöver att tillgodose hela världsmarknadsbehovet av Nicorette.
Som Läkemedelsvärlden tidigare rapporterat blir även tillverkningen av tillväxthormon i Strängnäs kvar, och företaget säger sig överväga ytterligare investeringar på orten. Man avbryter dock investeringarna i sprutfabriken Syringe Center i Fyrislund, Uppsala, bland annat med hänvisning till tekniska problem vid anläggningen. För fabriken i Boländerna, Uppsala, överväger man ?olika strategiska alternativ?.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng