Fall av nytt coronavirus i Frankrike

Flera fall av det nya coronaviruset har upptäckts i bland annat Saudiarabien och Frankrike. Enligt WHO kan viruset i sällsynta fall spridas mellan människor.

13 maj 2013, kl 11:43
0

Totalt har nu 34 fall av det nya coronaviruset bekräftats runt om i världen. Av dem har 18 personer avlidit.  I början av maj rapporterade Saudiarabien 15 nya fall, varav sju av dem avled- Alla fallen har kopplats till en sjukvårdsinrättning och smittspridningen utreds nu, enligt Smittskyddsinstitutet. 

Nu har också två fall rapporterats från Frankrike. Det första var en tidigare svårt sjuk man som varit i Dubai, och den andra smittade personen hade delat rum på sjukhuset med det första fallet.

Enligt WHO visar fallen från Saudiarabien och Frankrike att infektionen i sällsynta fall kan smitta mellan människor, men enbart vid nära kontakt och till personer med annan underkuggande sjukdom. Risk för smittspridning utanför den närmaste kretsen kring en sjuk person bedöms vara mycket liten. 

Världshälsoorganisationen menar inte att det behövs några ändrade reserekommendationer men uppmanar sjukvården att uppmärksamma fall av svår luftvägsinfektion och allvarligt sjuka personer som nyligen kommit hem från länder där det nya coronaviruset förekommit. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng