Facken ställer om

Farmaciförbundet och Sveriges farmacevtförbund anpassar nu sina organisationer till den nya apoteksmarknaden.

22 jan 2010, kl 13:12
0

I takt med att de nya ägarna tar över sina kluster bildar Farmaciförbundet nya företagsanknutna avdelningar istället för den tidigare geografiska indelningen.
? Vi behöver en nära organisation nu när vi får en konkurrenssituation och det här är den vanliga principen på svensk arbetsmarknad för att kunna förhandla och samverka på företagsnivå, säger Åsa Norrman ? Grenninger kanslichef på Farmaciförbundet.

Den första
nya avdelningen bildades i och med att Medstop tog över sitt kluster. På varje arbetsplats utses sedan fackliga representanter eller om den är lite större, en fackklubb.
? Finns det flera apotek med samma ägare geografiskt nära varandra kan de också bilda en klubb tillsammans, säger Åsa Norrman-Grenninger.

Sveriges
farmacevtförbund kommer också att företagsanknyta det fackliga arbetet och starta föreningar för varje apoteksföretag, i vilka akademiker med olika utbildningar kommer att ingå.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng