Konkurrensverket säger ja

Nu är även det sista godkännandet för Ica-gruppens köp av Apotek Hjärtat klart.

9 jan 2015, kl 14:36
0

Annons

I slutet av förra året kom Ica-gruppen överens med Altor Fund III om att köpa Apotek Hjärtat för 5,7 miljarder kronor. Nu har de godkännanden som krävdes för att affären skulle kunna genomföras kommit.

Redan i december meddelade Läkemedelsverket att man inte hade några invändningar mot affären. Nu har även Konkurrensverket gett sitt godkännande, skriver Ica-gruppen i ett pressmeddelande. Det innebär att villkoren för affären är godkända och redan den 15 januari förväntas förvärvet vara slutfört.

Nu påbörjas arbetet med att integrera Cura-apoteket och Apotek Hjärtat. Anders Nyberg, som är vd för Apotek Hjärtat, blir vd för det nya bolaget.

Apotek Hjärtat och Cura-apoteket har tillsammans cirka 370 apotek och omkring 2 700 anställda. Den nya apotekskedjan kommer att ha en marknadsandel på 30 procent och blir därmed Sveriges näst största apoteksaktör.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng