Sköt upp val av ny styrelse för tredje gången

Sköt upp val av ny styrelse för tredje gången

Förbundet Sveriges farmaceuter ajournerade i går sitt extra fullmäktigemöte till på måndag kväll.

16 apr 2021, kl 10:05
0

Annons

Vid torsdagens extra fullmäktige skulle delegaterna utse resten av den nya förbundsstyrelse som tillsammans med ordförande Sandra Jonsson ska leda förbundet. Men ännu en gång sköts styrelsevalen upp. Mötet var utsatt att pågå kl 13-16, men ajournerades och kommer att fortsätta på kvällen måndag 19 april kl. 21-23, informerar Sveriges farmaceuter på sin hemsida.

Som Läkemedelsvärlden rapporterat valdes Sandra Jonsson i september 2020 men övriga val sköts då upp under ett stormigt fullmäktige och den dåvarande styrelsen blev kvar som interimsstyrelse. I denna fanns många som motsatte sig att Sandra Jonsson blivit vald och samarbetet i interimsstyrelsen har varit konfliktfyllt. Något som bland annat resulterat i att skyddsombudet har kopplat in Arbetsmiljöverket.

Extra fullmäktige vill se över stadgarna

De kompletterande valen till styrelseposter var först planerade till ett extra fullmäktige i januari. Detta blev uppskjutet och nu skjuts alltså valen upp ännu en gång. Inför dessa val finns både ett förslag från valberedningen och ett antal motkandidater som apotekssektionen nominerat.

Några frågor hann dock extra fullmäktige med att besluta om under torsdagens mötestimmar. En var ett förslag från en majoritet av interimsstyrelsen att förklara misstroende mot Sandra Jonsson. Delegaterna sade nej till att lägga till denna punkt på dagordningen, enligt tidningen Svensk farmaci efter både öppen och sedan sluten omröstning.

Mötet beslutade också att tillsätta en arbetsgrupp som ska se över förbundets stadgar. Enligt förslaget ska arbetsgruppen föreslå förändringar som förhindrar en upprepning av det som skedde vid det dramatiska fullmäktige i september då apotekssektionen tack vare röstmajoritet drev igenom sitt ordförandeförslag efter nominering vid sittande möte.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng