Annons

EU-regler för e-cigaretter

Nyligen röstade EU-parlamentet igenom ett nytt tobaksdirektiv. Därmed regleras även marknaden för e-cigaretter.

4 mar 2014, kl 10:57
1

Annons

EU-kommissionen ville, liksom den svenska regeringen och många andra medlemsstater, att e-cigaretter skulle ses som läkemedel liknande andra nikotinavvänjningsmedel.

 

Men i oktober gick EU-parlamentet en annan väg och röstade för att e-cigaretter skulle kunna säljas fritt. Vid årsskiftet hade parlamentet och regeringarna kompromissat sig fram till ett beslut som innebär att e-cigaretter med en låg nikotinkoncentration under 20 mg/ml får säljas på öppna marknaden. Men det ska fortfarande vara möjligt för enskilda regeringar att begränsa försäljningen.

2016 ska det nya direktivet börja gälla.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Enligt min mening e cigarett inte bör behandlas som tobak och inte heller som drog det bara ett alternativ till rökning. Dess tillrådligt också att man bör använda e cigarett istället för tobak cigarett eftersom e cigarett inte påverkar det som tobak cigarett gör. För att veta mer om e cigarett kan man besöka e cigarett webbplats http://eciggshop.se/collections/nyborjare

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng