Annons

EU-märkning föreslås för internetapotek

Internetapotek inom EU ska lagregleras betydligt hårdare i framtiden
enligt ett förslag i EU-parlamentet. För att få driva internetapotek
måste verksamheten vara granskad och godkänd, något som ska visas med en
särskild EU-logga på sajten.

29 apr 2010, kl 12:20
0

Annons

Internetapotek har blivit en öppen dörr in i EU för förfalskade läkemedel. Därför röstade ett enhälligt EU-parlament i veckan för att inkludera internetapoteken i det nya direktivet mot förfalskade läkemedel som ska klubbas i EU-parlamentet senare i år, enligt nättidningen PharmaTimes.
– Internet skulle ha blivit som en Trojansk häst för förfalskade läkemedel. Vi kan ju inte lämna den största porten in i unionen för förfalskade läkemedel utanför denna lagstiftning, säger Marisa Matias till tidningen.
Hon är EU-parlamentariker från Portugal och var den som föreslog ändringen.

För att få driva internetapotek i framtiden kommer det, om förslaget går igenom, att krävas att apoteket skaffar ett särskilt godkännande i de medlemsländer där de ska verka. Alla godkända apotek kommer att registreras i en europeisk databas och det blir obligatoriskt att ha en särskild EU-logga på sajten för att visa att den är godkänd.

Lagstiftningen kommer även att kräva att receptbelagda läkemedel från internetapoteken ska ha särskilda sigill eller serienummer som går att spåra.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng