Etikavtal påskrivna

Avtalet, som undertecknats av bland annat FGL och Svensk Egenvård, reglerar hur apotekspersonal och industri får samverka och tar upp bland annat att apotekspersonal inte ska ta emot gåvor från industrirepresentanter. Flera av de stora kedjorna var snabba med att skriva på medan några av de mindre apoteksföretagen till en början ställde sig tveksamma. Kritiken […]

7 dec 2010, kl 15:00
0

Annons

Avtalet, som undertecknats av bland annat FGL och Svensk Egenvård, reglerar hur apotekspersonal och industri får samverka och tar upp bland annat att apotekspersonal inte ska ta emot gåvor från industrirepresentanter. Flera av de stora kedjorna var snabba med att skriva på medan några av de mindre apoteksföretagen till en början ställde sig tveksamma. Kritiken handlade inte främst om innehållet utan om att ett sådant avtal skulle tas fram gemensamt av apoteken istället. Men nu har nästan alla apotek undertecknat avtalet, enligt Lif.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng