Digital läkemedels-information för föräldrar

Digital läkemedels-information för föräldrar

Ett digitalt material ska hjälpa vårdnadshavare att sköta sina barns läkemedelshantering på rätt sätt.

30 apr 2018, kl 11:26
0

Annons

Med syftet att underlätta en säker och korrekt läkemedelshantering för barn har Läkemedelsverket tagit fram ett informationsmaterial för olika mobila enheter, som mobiltelefon och dator. Enligt Läkemedelsverket är det det första svenska initiativet av den här typen.

– När man ger barn läkemedelsbehandling är det viktigt att det sker på ett säkert och korrekt sätt. Med det här materialet hoppas vi kunna öka kunskapen om barn och läkemedel och underlätta för vårdnadshavare i den hanteringen, säger Elin Kimland på Läkemedelsverket i ett pressmeddelande.

Kunskapsunderlaget för det nya informationsmaterialet är ”Säkrare ordination och läkemedelshantering till barn” från Läkemedelsverket. Den version som nu lanseras är en pilotversion, och det finns möjlighet för användare att ge synpunkter på materialet till och med oktober i år. I slutet av året ska en slutlig version presenteras.

Under våren startar Läkemedelsverket också upp ett nytt projekt för att öka kunskapen om läkemedel och läkemedelsanvändning hos barn och unga, som Läkemedelsvärlden.se skrev om nyligen. Tanken är att materialet ska kunna användas i undervisningen av lärare i grundskolan.

Ett digitalt kunskapsmaterial om läkemedel liknande det som nu lanseras har tagits fram tidigare, riktat mot vårdpersonal.