Diamyd återuppstår

När diabetsvaccinet inte infriade förväntningarna delades bolaget i två. Nu har forskningsdelen återuppstått under det gamla namnet.

21 maj 2013, kl 09:16
0

I maj 2011 kom forskningsstudier som visade att de höga förväntningarna på ett diabetesvaccin mot typ 1-diabetes inte höll måttet. Företaget Diamyd Medical splittrades i två bolag varav diabetesverksamheten fick ta över bolagsnamnet, Diamyd Medical.

Den forskningsdelen som nu ligger i eget bolag har nu hamnat på Stockholmsbörsens tillväxtlista First North. Företaget tror fortfarande på sitt diabetesvaccin. Till SvD säger företagets vd Peter Zerhouni att man ser vaccinet som en potential i den framtida lösningen för att stoppa, förhindra eller bota typ 1-diabetes.
– Men nu handlar det om att kombinera vaccinet med andra läkemedel för att förstärka den positiva effekt vi trots allt såg i studierna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng