Annons

?Det är viktigt att vi håller isär begreppen?

Idet förra inlägget i debatten skriver Gunilla Ronquist att ?Dagen-efter-piller är ett sätt att göra abort?. Jag reagerade starkt när jag läste detta. Jag tycker att det är viktigt att vi som apotekspersonal har kunskapen att skilja mellan abort-piller och dagen-efter-piller! Norlevo är ett dagen-efter-piller, eller om man så vill ett akut-p-piller, som förhindrar befruktning. […]

20 jun 2001, kl 19:58
0

Idet förra inlägget i debatten skriver Gunilla Ronquist att ?Dagen-efter-piller är ett sätt att göra abort?. Jag reagerade starkt när jag läste detta. Jag tycker att det är viktigt att vi som apotekspersonal har kunskapen att skilja mellan abort-piller och dagen-efter-piller!

Norlevo är ett dagen-efter-piller, eller om man så vill ett akut-p-piller, som förhindrar befruktning. Det dödar inte ett befintligt embryo, eller foster, som ett abortpiller gör. Akut-p-piller förhindrar att en ofrivillig graviditet uppstår och därmed också just abort. Det är snarast att jämföra med vanliga p-piller. Visserligen finns det ju människor som har moraliska aspekter på p-piller också. Men det är väl inte det som debatten hittills har rört sig om.

Jag anser att det är mycket viktigt att vi håller isär dessa begrepp för att inte skuldbelägga människor som har hamnat i en jobbig situation.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng