Annons

?Att handla och ge råd utifrån vetenskap och erfarenhet?

Apotekets primära uppgift är att svara för en god läkemedelsförsörjning och verka för en rationell läkemedelsanvändning. Detta innebär att Apoteket måste tillhandahålla samtliga läkemedel som godkänts av Läkemedelsverket och ge råd kring användningen utifrån varje kunds behov. Angående ?att få människan att må bra till kropp och själ? ? är det vad man uppnår genom […]

20 jun 2001, kl 19:58
0

Annons

Apotekets primära uppgift är att svara för en god läkemedelsförsörjning och verka för en rationell läkemedelsanvändning. Detta innebär att Apoteket måste tillhandahålla samtliga läkemedel som godkänts av Läkemedelsverket och ge råd kring användningen utifrån varje kunds behov. Angående ?att få människan att må bra till kropp och själ? ? är det vad man uppnår genom att en kvinna inte får möjlighet att förhindra en oönskad graviditet? Vad ger oss rätt att bestämma vad som är bäst för en annan människas själsliga tillstånd?

Att vara professionell innebär, precis som Gunilla Ronquist skriver, inte att automatiskt ge kunden vad kunden begär. Att vara professionell innebär att handla och ge råd utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet utan att låta sig styras av personliga värderingar och önskningar eller av egna behov. Utifrån våra kunskaper ska vi ge kunden ett underlag för att själv fatta beslut om val av behandling och eventuell läkemedelsanvändning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng