Danska apotekare
får rabatt om de gör reklam

De danska apotekarnas oberoende rådgivning har ifrågasatts sedan det visat sig att de stora apoteken förhandlar sig till rabatter av grossisterna.

18 okt 2004, kl 15:48
0

Annons

De stora danska apoteken har ett samarbete som gör att de kan utnyttja en lucka i lagen och förhandla sig till rabatter på produkter, förutsatt att de gör speciell reklam för dessa varor.
Enligt danska media är förtroendet för danska apotekare i svaj efter att det visat sig att de stora apoteken tjänar mer pengar på dessa rabatter än på försäljningen.

Enligt beräkningar som gjorts står rabatterna för 40 procent av ett genomsnittligt apoteks överskott.
Rabattsystemet kritiseras nu av såväl de farmacevtiska föreningarna som den danska läkemedelsindustrin som kräver att danska staten täpper till luckan.

? Vi drunknar i märkliga rabatter och vår trovärdighet som vilar på opartisk rådgivning faller ihop. Och kunderna får inte del av rabatterna som går direkt i apotekarens ficka, säger en apotekare till dagstidningen Politiken.

Det danska läkemedelsverket utreder hur luckan i lagen ska täppas till.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng