Dålig följsamhet vid tamoxifenbehandling

Nästan en fjärdedel av kvinnor med bröstcancer som behandlas med tamoxifen avbryter behandlingen under det första året. Det visar en brittisk studie som kommer publiceras den första mars i tidskriften Cancer. Det är nästan dubbelt så många som tidigare studier visat. Efter 3,5 år var det en tredjedel av kvinnorna som hade avbrutit behandlingen. Studien […]

21 feb 2007, kl 15:44
0

Nästan en fjärdedel av kvinnor med bröstcancer som behandlas med tamoxifen avbryter behandlingen under det första året. Det visar en brittisk studie som kommer publiceras den första mars i tidskriften Cancer. Det är nästan dubbelt så många som tidigare studier visat. Efter 3,5 år var det en tredjedel av kvinnorna som hade avbrutit behandlingen.
Studien baseras på data från 2816 kvinnor i åldern 35 år och äldre och den vanligaste orsaken till att avbryta behandlingen var biverkningar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng