Svensk studie positiv till strokebehandling

Det första EU-godkända läkemedlet mot blodproppsorsakad stroke har fungerat väl visar en svensk uppföljningsstudie publicerad i The Lancet. Hösten 2002 beviljade läkemedelsmyndigheterna inom EU det blodproppslösande alteplase (Actilyse), men satte som villkor att en det gjordes en uppföljningsstudie. Professor Nils Wahlgren vid Karolinska Institutet har koordinerat uppföljningen. Mellan åren 2002 och 2006 studerades 6 483 […]

21 feb 2007, kl 15:47
0

Annons

Det första EU-godkända läkemedlet mot blodproppsorsakad stroke har fungerat väl visar en svensk uppföljningsstudie publicerad i The Lancet. Hösten 2002 beviljade läkemedelsmyndigheterna inom EU det blodproppslösande alteplase (Actilyse), men satte som villkor att en det gjordes en uppföljningsstudie. Professor Nils Wahlgren vid Karolinska Institutet har koordinerat uppföljningen.
Mellan åren 2002 och 2006 studerades 6 483 patienter vid 285 sjukhus runt om i Europa och behandlingen har visat sig vara minst lika bra som i tidigare studier.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng