Cooppoäng på Kronan

De som hämtar ut sina receptbelagda läkemedel på ett apotek ägt av Kronans Droghandel och har Coop:s MedMera-kort får poäng på allt de handlar på Kronans Droghandel. Både receptfritt som de receptbelagda medel kunden betalar ur egen ficka ger poäng.

23 feb 2010, kl 10:32
1

Medlemmar i Coop som har MedMera-kort får poäng på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek. Coops medlemmar kan också använda sina premiecheckar vid alla inköp utom receptförskrivna läkemedel när de handlar på KD:s apotek.
Det är en del av samarbetet mellan de två företagen. På KD har man gjort bedömningen att den här typen av marknadsföring, det vill säga möjligheten att använda bonuscheckarna till inköp på KD inte strider mot marknadsföringslagen om läkemedel.
? Det är i och för sig en svårbedömd fråga, men vi anser att det är möjligt, säger Cecilia Törnblom jurist på KD.

Åhléns har i dagsläget valt att inte ha bonuspoäng för läkemedel som inhandlas på koncernens apotek, däremot på handelsvarorna.

På Läkemedelsverket har Ragnhild Johnsson som arbetar med tillsynen av marknadsföringen ännu inte gjort någon bedömning om det här håller sig inom ramarna för laglig marknadsföring.
? Vi tittar på de här frågorna allt eftersom de dyker upp. Och man kan förstås fundera över om det främjar en ändamålsenlig användning av läkemedel eller om det kan uppmuntra till en överkonsumtion.
? I dagsläget har jag svårt att se att de här bonuspoängen uppmuntrar konsumenter att köpa mer läkemedel än de behöver.
 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Gäller MedMera-kortet på samtliga Apotek som gått över till Kronans Droghandel, alltså att alla får poäng om man drar sitt kort. Varför upplyser inte Kronas Droghandels Apotek om detta??

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng