Brodalumab bättre än Stelara mot psoriasis

Amgen och Astrazenecas nya gemensamma psoriasisläkemedel visar sig bättre än Janssens behandling.

13 nov 2014, kl 08:30
0

Två doser med brodalumab, som är en IL-17 receptorhämmare, gavs till patienter med medelsvår eller svår plackpsoriasis. Behandlingen testades i två olika styrkor och jämfördes med en behandling bestående av Stelara, ustekinumab, eller placebo.

Total ingick fler än 1 800 patienter i fas III-studien. Fler än 36 procent av de som fick den nya behandlingen med 210 milligram brodalumab fick ett totalt uppklarande av hudsjukdom mätt enligt Psoriasis Area Severity Index, PASI 100. För den lägre dosen 140 milligram fick 27 procent PASI 100. För Stelara var effekten lägre, 18,5 procent och placebobehandlingen gav totalt uppklarande bland 0,3 procent av patienterna.

För det lägre behandlingsmåttet PASI 75 var resultaten 85, 69, 69 respektive 6 procent.

Undersökningen är den andra fas III-studien som visar på bra resultat för brodalumab mot medelsvår eller svår plackpsoriasis och under slutet av året kommer resultat från ytterligare en jämförelsestudie med Stelara.

Effekten av brodalumab på psoriasisartit undersöks för tillfället i en fas III-studie och mot astma i fas II.

Novartis kommer dock troligtvis vara först på den amerikanska marknaden med en IL-17A hämmare. FDAs rådgivande kommitté röstade för ett godkännande av AIN 457, sekukinumab, den 20 oktober.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng