Brittiska experter vill ha snabbare tillgång

I Storbritannien lobbas det nu för snabbare tillgång till nya läkemedel.

19 nov 2013, kl 10:23
2

Inom EU, liksom globalt, funderar regeringar och myndigheter på hur nya läkemedel snabbare ska komma i användning.I Storbritannien har en expertgrupp lagt fram en rapport som uppmanar regeringen att snabbt realisera ett förslag på snabbare tillgång. Expertgruppen har också vänt sig till det engelska läkemedelsverket, MHRA för att trycka på.

Gruppen planerar också, enligt Pharma Times, att vända sig till den europeiska läkemedelsmyndigheten  EMA för att förmå den att snarast öppna upp för det stegvisa godkännandeprocess man flaggat för. Expertgruppen uppmanar EMA att snabbt göra det möjligt för företag att ta fram förslag på läkemedelskandidater som kan användas som test.

Företag baserade i Storbritannien väntar enligt expertgruppen på att EMAs förslag för den framtida processen med stegvisa godkännanden blir tydligare, innan man lanserar några pilotförsök.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng