Brittiska apoteksjättar går samman

De brittiska apotekskedjorna Boots och Alliance Unichem väntas gå samman och bilda Storbritanniens största apotekskedja med 100 000 anställda. Det är de båda bolagens styrelser som föreslagit fusionen, men det finns kritiska röster mot förslaget.

4 okt 2005, kl 13:55
0

Boots har 1400 butiker i Storbritannien men har misslyckats att etablera sig utomlands. Alliance har 1200 apotek i tolv länder, bland annat i Norge. Det nya företaget kommer att kallas Boots Alliance, rapporterar Svenska Dagbladet.

På grossistsidan beräknas det nya företaget få 40 procent av marknaden i Storbritannien medan andelen i detaljistledet antas bli 20 procent. Styrelserna talar om stordriftsfördelar, men kritiker menar att fusionen mer pekar på bristande förmåga att utveckla verksamheterna. Boots ledning har flera gånger tvingats varna för att vinsten blir lägre än förväntat, skriver SvD.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng