Boehringer gör upp och betalar

Läkemedelsföretaget Boehringer Ingelheim har i en förlikning med amerikanska staten gått med på att betala 95 miljoner dollar för att slippa hamna i domstol för olovlig marknadsföring.

30 okt 2012, kl 11:42
0

Annons

Förlikningen med amerikanska justitiedepartementet gäller några av det tyska företagets äldre läkemedel; det strokeförebyggande medlet Aggrenox, i Sverige under namnet Asasantin, KOL-läkemedlen Atrovent och Combivent samt blodtrycksmedlet Micardis.

Enligt anklagelserna ska företaget ha marknadsfört läkemedlen för behandling av tillstånd som det inte fanns täckning för.

Även om Boehringer Ingelheim nu betalar så säger man från huvudkontoret i Tyskland att man beslutat betala inte för att man är skyldig till påståenden utan för att man vill lösa tvisten och slippa ännu högre kostnader.

Det amerikanska justitiedepartementet har sedan januari 2009 fått in över 13,80 miljarder dollar i den här typen av tvister.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng