124 dagar kvar.
Foto: iStockphoto

124 dagar kvar.

26 feb 2009, kl 18:47
0

Om bloggen

Här skriver våra gästbloggare regelbundet om ämnen som de funderat på och har tankar om. De åsikter som framförs är skribenternas egna.

När TLV offentliggjorde sina tankar om apotekens handelsmarginaler i tisdags hade nog många räknat med något slags besked. Men nej. Ytterligare ett dokument som mest fungerar som rökridå.

TLV:s så kallade skiss, vad var det egentligen? Sju helylle-principer, inga siffror. Med andra ord, inget som går att använda för någon,  eller för den delen kritisera. Praktiskt.

TLV själva tycker det var lite nytt att de ska föra en dialog med apotekskedjorna. Njae, säger vi om det.

Vi läser och följer såklart utspelen i kölvattnet efter proppen. Det fanns inget nytt, men självklart måste alla säga någonting. Så de kör på regeringens strategi: att helt enkelt säga samma sak. En gång till. 

Hägglund verkar hur som helst omge sig med en och annan pr-strateg. Dagen då de skulle fatta regeringbeslutet om den mest kontroversiella delen av omregleringen kör de följade recept: Först en rejält luddig rubrik på dagordningen för regeringssammanträdet. Sen ett debattinlägg i DN om huvudvärkstabletter i mataffären (som är den del som allmänheten kan förväntas gilla mest). Nyhetsrapporteringen runt om i landet den dagen? Självklart låg fokus på huvudvärkstabletterna.

Likadant som när de skulle släpa ut Tauberman genom bakdörren, varför inte göra det samma dag som man presenterar en historisk energiöverenskommelse? För övrigt verkar det som om den där omtalade KU-anmälan från oppositionen verkar vara på gång. Uppenbarligen kommer inte Tauberman-affären gå helt obemärkt förbi ändå.

//LmV-redaktionen

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng