120 dagar kvar.

26 feb 2009, kl 19:57
0

Om bloggen

Här skriver våra gästbloggare regelbundet om ämnen som de funderat på och har tankar om. De åsikter som framförs är skribenternas egna.

Apoteksfrågan är het ute i landet. Ett och annat inlägg går i regeringens fotspår, men kritikerna är definitivt mest högljudda.

Känns lite surrealistiskt att med några timmars mellanrum se samma formuleringar i både Sydsvenskan och Västerbottens Folkblad. ?Läkemedel är en del av sjukvården?. Huvudbudskapet är att proppen är lagd, och att regeringen nu är på väg att förstöra ett av världens mest välfungerande apotekssystem. Slutklämmen i båda inläggen är att vid ett maktskifte kommer oppositionen att riva upp ett beslut om privatisering av den här marknaden.

Lite oväntat stöd har Ylva Johansson och kompani fått från Affärsvärlden som hävdar att omregleringen är ogenomtänkt och kan sluta i ett fiasko. De hänvisar till den gamla klyschan ?if it ain?t broken, don?t fix it?. Med besvikelse konstaterar de att regeringen i den här frågan tappat sin pragmatiska syn och blivit förblindande av ideologi. ?Regeringen borde bita huvudet av den ideologiska stoltheten och begrava förslaget medans tid är? står det bland annat.

Och i flera olika tidningar(bland annat Höglandsnytt, Folkbladet och Kristianstadbladet) har Daniel Persson fått in sitt inlägg under rubriken ?Rädda apoteket?. Samma Daniel som startat nätupproret  Räddaapoteket.nu.  Han är rätt välformulerad den där 24-åringen. Ett starkt kort för oppositionen. Idag har han till exempel 3066 påskrifter på sitt upprop.

//LmV-redaktionen

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här