Annons
Ny generaldirektör för Läkemedelsverket utsedd
Björn Eriksson. Foto: Anna Molander.

Ny generaldirektör för Läkemedelsverket utsedd

Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, tillträder som ny generaldirektör 22 mars.

18 feb 2021, kl 13:45
0

Annons

På en pressträff under torsdagen meddelade regeringen att Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, blir Läkemedelsverkets nya generaldirektör.

– Jag är glad att Björn Eriksson har tackat ja till detta viktiga uppdrag. Björns gedigna meriter och erfarenheter inom hälso- och sjukvården gör honom väl rustad att axla uppdraget som Läkemedelsverkets generaldirektör, säger socialminister Lena Hallengren, i ett pressmeddelande.

Björn Eriksson är disputerad hjärtläkare, och har varit hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm sedan 2019. Tidigare har han arbetat som förvaltningschef för Skånes universitetssjukhus och regiondirektör för Region Jämtland Härjedalen. Han har också arbetat med läkemedelsutveckling på Astrazeneca och sitter sedan 2018 i Läkemedelsverkets styrelse.

Han tar över efter den vikarierande generaldirektören Joakim Brandberg, som i sin tur tog över när Catarina Andersson Forsman gick i pension hösten 2020.

Uppdraget gäller från och med den 22 mars.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng