Annons
Läkemedelsverket får tillfällig generaldirektör
Läkemedelsverket. Foto: Sara Heyman.

Läkemedelsverket får tillfällig generaldirektör

Läkemedelsverkets chefsjurist Joakim Brandberg ska vikariera som generaldirektör från och med 1 oktober.

24 sep 2020, kl 13:11
0

Annons
Joakim Brandberg

Joakim Brandberg. Foto: Jeanette Hägglund

Regeringen utsåg vid torsdagens sammanträde Joakim Brandberg till vikarierande generaldirektör vid Läkemedelsverket. Förordnandet gäller från 1 oktober.

Den 30 september löper förordnandet ut för den nuvarande generaldirektören Catarina Andersson Forsman, som då går i pension. Hon har varit Läkemedelsverkets generaldirektör sedan 2014, med ett ettårigt avbrott för en längre sjukskrivning 2015-2016.

Regeringen har ännu inte utsett Catarina Andersson Forsmans efterträdare. I väntan på att den tillsättningen ska bli klar beslutade regeringen därför att göra Joakim Brandberg till vikarierande generaldirektör.

Uppdraget gäller fram till dess att en ny generaldirektör blivit utsedd och kan tillträda. Joakim Brandberg är i dag Läkemedelsverkets chefsjurist.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng