Två nya generaldirektörer

Det blir Catarina Andersson Forsman som tar över rodret på Läkemedelsverket. Även SBU får en ny generaldirektör.

26 jun 2014, kl 12:00
0

Annons

Catarina Andersson Forsman Foto: Fredrik Persson

Regeringen har beslutat vem som blir Christina Åkermans efterträdare som chef och generaldirektör för Läkemedelsverket. Valet föll på Catarina Andersson Forsman, som idag är biträdande landstingsdirektör och hälso- och sjukvårdsdirektör på Stockholms läns landsting. Hon har tidigare varit vd för Sveriges läkarförbund och direktör för tillsynsavdelningen på Socialstyrelsen. Hon är röntgenläkare och har en doktorsexamen i medicinsk vetenskap, enligt ett pressmeddelande från regeringen.

Catarina Andersson Forsman tillträder sin tjänst den 1 oktober. Christina Åkermans förordnande går ut den 31 augusti.

Under våren valde regeringen att inte förlänga Christina Åkermans förordnande som generaldirektör för myndigheten, utan gick ut med ett brett ansökningsförfarande. Totalt fick regeringskansliet in 24 ansökningar. 

Regeringen har också tillsatt en ny generaldirektör för Statens beredning för medicinsk utvärdering, SBU, då nuvarande chefen Måns Rosén går i pension. Hans efterträdare blir Olivia Wigzell som idag är chef för enheten för folkhälsa och sjukvård på socialdepartementet. Hon har tidigare varit chef för analysenheten på Socialstyrelsen och haft EU-uppdrag.

Olivia Wigzell tillträder som generaldirektör för SBU den 1 november.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng