Låter alla få PD1-hämmare

Patienter med spritt malignt melanom levde längre om de fick PD1-hämmaren nivolumab. Nu erbjuds alla patienter behandlingen.

27 jun 2014, kl 08:02
0

Annons

PD1-hämmare var ett hett ämne på den amerikanska cancerkongressen ASCO tidigare i juni. Till exempel presenterade Bristol-Myers Squibb, BMS, positiva resultat från en kombinationsbehandling med nivolumab och Yervoy, ipilimumab.

Nu har BMS meddelat positiva resultat från en annan studie på nivolumab på patienter med malignt melanom. Resultaten är så positiva att företaget erbjuder alla patienter behandlingen, skriver Firstword Pharma.

I fas III-studien ingick 418 patienter med metastaserat malignt melanom som inte fått behandling förut. Alla patienterna hade också en BRAF-mutation. De randomiserades till behandling med nivolumab en gång varannan vecka eller dakarbazin en gång var tredje vecka. Efter att en interimsanalys visade att nivolumab var associerad med en överlägsen överlevnad jämfört med dakarbazin valde BMS att pausa studien.

Nu erbjuder man alla patienter nivolumab samtidigt som man fortsätter att analysera långtidseffekterna av behandlingen. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng