Behandling med
triptaner bör begränsas

FRÅN RIKSSTÄMMAN: För att slippa kronisk daglig huvudvärk, KDH, bör akut anfallsbrytande läkemedelsanvändning begränsas till högst 8-10 dagar i månaden. Avslappningsträning och hjälp till stresshantering är viktiga metoder vid behandling av KDH.

1 dec 2006, kl 16:46
0

Annons

Ungefär en halv miljon svenskar tros lida av kronisk daglig huvudvärk. En av orsakerna är de så kallade triptanerna, som enligt rön som redovisades på Riksstämman kan leda till utveckling av KDH.


Forskare vid Sahlgrenska Akademin i Göteborg har tidigare visat att tidig behandling vid migrän inte alltid är nödvändig utan att läkemedlen är effektiva också när de sätts in senare i förloppet, förutsatt att man inte intar dem i tablettform.


På stämman redovisade dessa forskare två studier som visar att information från läkare om att använda medicinerna högst 8-10 dagar i månaden och att prioritera avslappningsträning och råd om stresshantering ofta ger bättre resultat än stora och kostnadskrävande avgiftningsprogram.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng