Bara för kvinnor

I Vancouver har det nyligen öppnats ett apotek nischat mot kvinnliga kunder. Män är inte välkomna.

27 nov 2009, kl 12:46
3

Lu´s Pharmacy som apoteket heter har öppnats av en organisation Vancouver Women´s Health Collective, VWHC för att ge kvinnor möjlighet till en säker och personlig apoteksmiljö.

I området
har många av apoteken specialiserat sig på att expediera metadon till missbrukare, enligt nyhetsbyrån Pharma Adhoc. Apoteken är överfulla och farmacevterna skyddar sig bakom skottsäkert glas och beväpnade vakter.

Med kvinnoapoteket
hoppas organisationen nå kvinnor som tidigare åkt till andra delar av Vancouver för att hämta ut sina recept. Lu´s apotek har inga vakter, men låst dörr och släpper bara in en kund åt gången.
Idén är att den lugna miljön ska göra det enklare för kvinnorna att söka råd av farmacevten.

3 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Det blir allt vanligare med kvinno- det ena och kvinno- det andra där män helt och hållet stängs ute pga av att de är just män. Hur skötsamma, duktiga, trevliga eller snälla de än är är de ändå alltid män, och då är man i grunden potentiellt ond, farlig, våldsam osv. Det börjar låta som apartheid-tiden i Sydafrika, fast istället för “whites only” heter det “women only”. Känns inte som en sund utveckling tycker jag….

  2. Jag körde den här sida genom transgenusmotorn där män ersättsmed judar och orden kvinna mot svensk.
    Sällan har jag skrattat så mycket. Men vilken besk eftersmak. Hemskt att det är så

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng