Banta inte med Redux

Kosttillskottet Redux Retinalin innehåller så höga halter av nikotinsyra att livsmedelsverket nu varnar för bantningspillret.

6 apr 2011, kl 10:38
0

Annons

Redux Retinalin är ett vanligt preparat på nätet, som lovar lägre vikt. Efter rapporter om biverkningar har såväl Livsmedelsverket som Läkemedelsverket analyserat innehållet i pulvret.

Analysresultaten från några burkar visade inte på några läkemedelsklassade substanser i kosttillskottet. Däremot visade Livsmedelsverkets analys att tabletterna innehöll stora mängde nikotinsyra, vilket kan vara skälet till de rapporterade biverkningarna, bland annat allergiska reaktioner.

Den rekommenderade dosen på förpackningarna skulle ge en total dos på 105-180 mg nikotinsyra. Doser på 100 mg förväntas ge biverkningar hos hälften av de som tar preparatet.
Även om Läkemedelsverket inte fann några läkemedelssubstanser så varnar man liksom Livsmedelsverket för köp av bantningspreparat via okända hemsidor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng