Både och för Astras RA-kandidat

Det blev blandade resultat för Astrazenecas preparat mot reumatoid artrit i en ny studie. Läkemedelskandidaten når ett av två mål.

8 apr 2013, kl 08:05
0

Astrazeneca har presenterat resultaten av en klinisk fas III-studie med läkemedelskandidaten fostamatinib mot reumatoid artrit. Studien, Oskira-1, hade två primära mål. Dels bedömning av tecken och symptom av reumatoid artrit enligt skalan ACR 20, som bygger på procentuell förbättring av symptom och bedömning enligt en röntgenologisk skala, mTSS, som mäter benerosion och minskning av ledspringan med hjälp av röntgen.

Resultaten visade att fostamatinib gav en statistisk signifikant förbättring av behandlingssvaret efter 24 veckors behandling jämfört med placebo. Förbättringen syntes både i gruppen som fick 100 mg två gånger per dag och i gruppen med en dosering på 100 mg två gånger per dag i fyra veckor följt av 150 mg en gång per dag.

Däremot visade kandidaten ingen statistiskt signifikant skillnad i mTSS jämfört med placebo efter 24 veckor för någon av doseringarna.

Biverkningarna som rapporterades var liknande som i tidigare studier och utgjordes av bland annat diarre, illamående, förhöjt blodtryck och huvudverk.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng