Medstop köps upp av Oriola-KD

Förvärvet förväntas bli klart under det här kvartalet.

8 apr 2013, kl 09:25
0

När Läkemedelsverket och Konkurrensverket sagt sitt, vilket förväntas ske senare det här kvartalet, kommer apotekskedjan Medstop att köpas upp av Oriola-KD. Tillsammans får de två kedjorna då en marknadsandel på cirka 21 procent, eller totalt 290 apotek.

Medstop ägs idag av Segulah Management IV Limited och har idag har 65 apotek, främst i Stockholm, Göteborg och Malmö. I November 2012 gjorde Oriola-KD ett första större steg i sin expansion när de köpte de 20 procent av Kronons Droghandel som tidigare ägts av Kooperativa Förbundet.

Enligt Eero Huataniemi, vd för Oriolo-KD Corporation, blir Medstopapoteken i storstadsregionerna ett bra komplement till de befintliga Kronans Droghandel.
-Inga apotek kommer att stängas i och med affären utan vi kommer att fortsätta att expandera på den svenska marknaden, sägen han.

Om de befintliga Medstopapoteken kommer att övergå till att bli Kronans Droghandel kan Eero Huataniemi inte säga något än, inte heller om hur personalen vid de båda apotekskedjorna kommer att påverkas.
– Officiellt är vi fortfarande konkurrenter precis som vi var innan helgen. Fram till dess att Läkemedelsverket och Konkurrensverket sagt sitt så vi kan inte redogöra för några detaljerade planer.

Tillsammans har de båda kedjorna omkring 1900 anställda.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng