Annons

Stänger glesbygdsapotek i Marstrand

Kronans apotek har stängt apoteket i Marstrand. Det är det andra glesbygdsapoteket som stängts sedan åtagandet gick ut.

31 jan 2014, kl 12:01
0

I mitten av januari stängde Kronans apotek sitt apotek i Marstrand i Bohusläns. Apoteket har haft öppet de två dagar i veckan som vårdcentralen på orten håller öppet. Kronans apotek ska först ha försökt med utökade öppettider, men när ekonomin trots det inte gick ihop stängdes apoteket. Apoteksbolaget har nu inrättat ett inlämningsställe för läkemedel i en livsmedelsbutik i Marstrand. Kronans apotek har i nuläget inga planer på att stänga fler apotek, meddelar informationsdirektör Andreas Rosenlund.

Marstrand har ungefär 1 300 invånare. Apoteket i Marstrand fanns med på regerings lista på 110 apotek som ansågs befinna sig i glesbygd och därför inte fick läggas ned före april 2013. Kronans apotek stängde glesbygdsapoteket i Lima redan den 1 april, då bolaget inte ansåg sig kunna fortsätta driva apoteket ens med glesbygdsstöd.

TLV har tagit fram förutsättningar för hur stödet till glesbygdsapotek ska fördelas. Apoteken måste ansöka senast den 1 mars i år och stödet kan bli maximalt 670 000 kronor för ett år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng