Avtal om leverantörskontakter klart under våren

Regler om samarbetsformerna mellan läkemedelsindustrin och Apoteket har nu varit ute på remiss och kommer troligen att skrivas under av parterna under våren.

22 jan 2004, kl 20:51
0

Annons

Avtalet gäller hur produktinformation, terapiinriktad utbildning och vetenskapliga sammankomster ska ske. Även de fackliga organisationerna har yttrat sig.

? Det är bra att det nu blir regler, även om det är en mycket liten del av företagens informations- och marknadsföringsbudget som läggs på apotekspersonal, säger Lennart Axelsson, förbundsdirektör på Sveriges Farmacevtförbund.

? Samtidigt kan man förstås diskutera om avtalet i sig faktiskt öppnar upp för företagen när det gäller hur man ska förhålla sig till apotekspersonalen.

Även generika- och parallellföretagen kommer att skriva på det här avtalet.

? Generikaföretagen har en mycket liten budget för marknadsföring. Men den vi har använder vi främst mot apoteken, säger Kenneth Nyblom, ordförande i generikaföretagens förening.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng