Även Pfizer avbryter studie med fetmapreparat

Pfizer gör nu som Sanofi-Aventis och MSD och avbryter sina fas III-studier med bantningspreparat som slår mot cannabinoidreceptorer.

6 nov 2008, kl 11:59
0

Pfizer skriver i ett pressmeddelande att deras fas III-studier med substansen CP-945,598 hittills visat positiva resultat när det gäller viktkontroll och att de inte märkt några allvarliga problem med säkerheten. Att de ändå väljer att helt avsluta studierna med substansen beror på den senaste tidens utveckling med Acomplia (rimonabant) och MSD:s läkemedelskandidat taranabant.

Alla hör de till klassen CB1 som på olika sätt påverkar  cannabinoidreceptorn 1 i hjärnan. Både studier med rimonabant och taranabant har avslutas på grund av säkerhetsproblemen, särskilt allvarligt är att läkemedlen påverkar patienternas beteende. Enligt Pfizer är det detta som nu gör att de också överger substansen CP-945,598.
? Vi är övertygade om att substansen är säker, men vi tror att det här är rätt beslut utifrån all tillgänglig information om läkemedelsklassen och efter diskussioner med läkemedelsmyndigheter, säger Pfizers forskningschef Martin Mackay i ett pressmeddelande.

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg är det nu bara Bristol-Myers Squibb som fortfarande forskar kring ett läkemedel i CB1-klassen.  

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng