Annons

Pfizer avslutar två fas III-studier

Pfizer har beslutat att avsluta två studier i fas III. Det är en
substans mot fibromyalgi och en mot generaliserat ångestsyndrom som
företagen bedömer har för liten potential.

25 feb 2009, kl 14:06
0

Annons

Det är efter att Pfizer gått igenom sin utvecklingsportfölj som de beslutat att slopa utvecklingen av substansen PD 332,334 mot generaliserad ångestsjukdom och substansen esreboxetin mot fibromyalgi. Anledningen är en kombination av att resultaten inte visat sig tillräckligt bra och att Pfizer inte bedömer att marknaden kommer att efterfråga substanserna.

Båda substanserna har visat god säkerhet, skriver Pfizer i ett pressmeddelande, men företaget tror inte att de är tillräckligt bra jämfört med andra redan existerande terapier.  

De skriver också att de genom att lägga ner utvecklingen av dessa två substanser frigör resurser till andra utvecklingsprojekt. Bland annat hoppas Pfizer på att få Lyrica (pregabalin) godkänt även för generaliserat ångestsyndrom. Lyrica är redan idag, som första läkemedel, godkänt i USA för behandling av fibromyalgi.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng