Annons

Astrazeneca lägger ut biverkningshantering

Astrazeneca lägger ut delar av sin biverkningshantering. Den ska från årsskiftet skötas av ett indiskt företag i Ungern. Ett knappt 40-tal tjänster försvinner från Mölndal.

20 nov 2008, kl 16:51
0

Annons

Jakten på effektiviseringar har nu också nått biverkningshanteringen på Astrazeneca. Företaget ska med början till årsskiftet lägga ut delar av den på det indiska företaget TCS, Tata Consulting Services.
All inmatning av biverkningsrapporter, från till exempel studier och spontanrapportering till företaget, kommer att skötas centralt på deras anläggning i Ungern.

I Mölndal
kommer ett knappt 40-tal personer att förlora arbetet. Globalt räknar Astrazenecas informationschef Ann-Charlotte Knutsson, med att ett 100-tal tjänster försvinner som ett resultat av att man outsourcar hanteringen.
? TCS är ett företag som specialiserat sig på att mata in den här typen av data och har bra expertis på området. Inom Astrazeneca ska vi fokusera på de medicinska delarna och den medicinska uppföljningen i patientsäkerhetsrapporterna, säger hon.

På Läkemedelsverket
känner chefen för biverkningsenheten, Lennart Waldenlind, ännu inte till Astrazenecas planer.
? Men när de ändrar i sitt pharmacovigilancesystem får vi besked om det. Då kontrollerar vi att det nya systemet uppfyller alla krav, som rapportering inom 15 dagar, att inga fall riskerar att försvinna på vägen, att man har en jourverksamhet osv.
i det nya systemet

Även om
Astrazeneca fortsatt har ansvar för den medicinska bedömningen påpekar Lennart Waldenlind att den är beroende av inmatningen.
? Men det finns inget som hindrar att man lägger ut delar, bara kvalitetskraven uppfylls.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng